Gå direkt till innehåll
Mats Ylipää, Tony Johansson, Stig Ylipää och Robert Ylipää
Mats Ylipää, Tony Johansson, Stig Ylipää och Robert Ylipää

Nyhet -

Ultrarun kräver en vilja av stål

Kaunis Iron sponsrar Ultrarun i Pajala.
Tio mil löpning, ett lopp som verkligen kräver att du har en vilja av stål.
– Det betyder jättemycket att vi kan få det här stödet, konstaterar Robert Ylipää, arrangör, Liviöjärvi IF.

Tio mil på vägarna mellan Kitkiöjärvi och Pajala. Den 31 juli ska loppet nu äntligen bli av hoppas Robert Ylipää som tillsammans med sin kusin Tony Johansson och Mats Ylipää arrangerar Ultrarun Pajala. Förutom att loppet i sig ska locka cirka 40 löpare, 20-talet är redan anmälda, så hoppas arrangörerna att även klubben Liviöjärvi IF ska kunna locka fler att engagera sig för just löpning.

– Dels skapar loppet ett intresse så fler vill delta, dels så hoppas vi såklart på att öka antalet medlemmar i vår klubb. Om fler kan intressera sig för klubbens verksamhet kan vi utveckla vårt arbete med att hålla spår öppna även vintertid.

  – Är ni säkra på att ni kan genomföra loppet i sommar?

  – Vi hoppas att det kan gå att genomföra, i slutet av juli har fler vaccinerats och förhoppningen är att smittspridningen ska ha dämpats då. Dessutom är vi utomhus och kan hålla distans, eventuellt låta folk starta med olika starttider för att undvika att man är nära varandra.

   – Ni har redan börjat få anmälningar…

   – Ja, det är över 20 anmälda redan. De stora flertalet anmälda är inte från Pajala. Vi har någon från Stockholms-trakten. Vi hoppas landa på cirka 40 löpare. Eliten kanske springer loppet på åtta timmar, för andra kanske det tar 20 timmar… Vi ska lösa corona-säkra stationer längs vägen, men vätska och mat är det egentligen tänkt att löparna själva ska bära på genom loppet.

    – Ni tänker att loppet ska bl årligt återkommande.

    – Ja, det är planen. Vi får se om vi kan växa i antal kommande år, vi tänker bygga upp det år för år.

     – Ni vill bygga upp något större med tiden?

     – Ja. Det vore kul om vi kunde göra det. Vi är en idéell förening och gör det här mycket för att sätta Tornedalen på kartan. Vår tanke är att byta bansträckning genom olika byar år för år, så upplevelsen förändras år för år. Det blir därför inte samma upplevelse varje år.

      – Nu har Kaunis Iron gått in som sponsor, vad betyder det för Ultrarun?

      – Att Kaunis Iron är med är både kul och bra, förstås, de vill ha en aktiv bygd och vill satsa lokalt. Det är viktigt. Det gör det möjligt för oss att satsa på att faktiskt förverkliga Ultrarun. Sedan passar det ju extra bra då vi sagt att det krävs en ”vilja av stål” för att ta sig de här tio milen (skratt!).

       Läs mer här: www.ultrarun.se        Regioner

        Välkommen till Kaunis Iron!

        I Pajala, 10 mil norr om Polcirkeln och mitt i vackra Tornedalen, hittar du Kaunis Iron.

        Vi är ett nytt och modernt gruvbolag som bryter järnmalm som vi sedan förädlar och säljer till världsmarknaden. Vårt unika järnmalmskoncentrat är med sina kvalitets- och miljöfördelar redan kraftigt efterfrågat bland världens stålverk.

        Siktet är inställt på en årsproduktion motsvarande 2,1 miljoner ton färdig produkt.

        Kaunis Iron
        Bert-Ove Johanssons väg 8
        984 91 Pajala
        Sverige